המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת סיר החמין: שמים בסיר גדול לחמין שמן, ומטגנים את הבשר עד שישנה צבע.
מוציאים את הבשר, מפזרים בתחתית את השעועית, מסדרים מעל את הבשר, תפו"א והביצים, זורקים לתוך הסיר את הבצל המטוגן, התמרים ועלי דפנה.
הכנת החיטה: מערבבים בקערה את כל התבלינים עם השמן. מוסיפים את החיטה והמים ומערבבים, מכניסים לשקית קוקי.
הכנת האורז: מטגנים מעט את כל התבלינים בשמן, מוסיפים את האורז (לא שטוף) מערבבים כשתי דקות, ומוסיפים את המים. מבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים יתאדו.
מכניסים לשקית קוקי.
זורים מעל את כל התבלינים, וממלאים מים עד כדי כיסוי. מכניסים לסיר את השקיות קוקי של החיטה, האורז והג'חנון אחד ליד השני, ומניחים על להבה בינונית בישול של שעה בערך.
לפני שהולכים לישון, מעבירים את הסיר לפלטת שבת או תנור בחום נמוך של פלטת שבת
ובבוקר, כדאי לבדוק אם חסר עוד מים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0