המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים לבצק אחיד וקצת דביק. מקפידים שכל הקמח אכן נכנס לתוך הבצק ושלא נשארו מרבצי קמח בתחתית הקערה.
לשים כחמש דקות, מגלגלים לכדור, יוצקים על הכדור כף שמן ומגלגלים שוב (כדי שפני הבצק לא יתייבשו בהתפחה).
מכסים את הקערה ומתפיחים שעתיים, עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה, לשים את הבצק דקה אחת ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (את ההתפחה השנייה ניתן לעשות במקרר, כך שאפשר להכין את הבצק גם 24 שעות מראש).
בינתיים, מכינים את תערובת הגבינות והחלבון שתהייה המילוי שלנו. אם אין סולוגוני, אפשר להכין תערובת מחצי קילו פטה, חצי קילו גבינה לבנה וחלבון אחד, ואם יש גבינות אחרות ניתן להוסיף גם אותן העיקר שתהייה תערובת גבינות סמיכה במשקל קילו. *לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. מרדדים כדור לאליפסה בעובי של פחות מחצי ס"מ ומורחים במרכז האליפסה שמינית מהמילוי.
סוגרים את שולי הבצק לשני קצוות מחודדים כך שתתקבל סירה. במרכז מקפלים רק את שולי הבצק מעל הגבינה אבל משאירים פתח דרכו ניתן יהיה לראות את מילוי הגבינה.
מעבירים לתבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה.
ממשיכים כך עם כל הבצק והגבינה. תתקבלנה שתי תבניות שבכל אחת ארבעה חצ'פורי. מברישים את המאפים בחלמון בלול במים.
אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שמזהיב.
מוציאים מהתנור. בעזרת כף דוחקים את מילוי הגבינה האפוי לשולי המאפה. אל דאגה, זה קצת מכער, אבל לא יראו כלום בסוף.
שוברים בזהירות ביצה לתוך ה"בור" שבמרכז המאפה. חוזרים על כך עם כל החצ'פורי.
מחזירים לתנור ואופים עוד 3-4 דקות, עד שהחלבון נקרש והלבין אבל החלמון עדיין רך. מוציאים ומגישים מיד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0