המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ערב קודם: מכינים מרינדה מהסילאן ומתערובת העוף בגריל (אם סמיך מדי להוסיף כף מים). מעסים את העוף היטב בתערובת ומכניסים למקרר ללילה או לשעה-שעתיים אם אין זמן.
שוטפים היטב את האורז עד שהמים נקיים וצלולים ומשאירים כמה דקות במסננת.
בינתיים מטגנים קלות את הבצל עד שיזהיב קלות ומוסיפים את הגזר.
מטגנים את שניהם יחד שתי דקות, ומוסיפים את האורז המסונן.
מטגנים את הבצל, הגזר והאורז יחד כשתי דקות נוספות.
מוסיפים לסיר 3 כוסות מים פושרים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים 2 כפות מלח, כף כורכום ומערבבים.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות, עד שהאורז מתבשל כחצי בישול (לא מבושל לגמרי).
בנתיים, בזמן שהאורז מתבשל, מכינים את קערת הטאגין: שמים בצלחת הטאגין נייר אפיה. משמנים אותו קלות ומניחים עליו בצורת עיגול את עיגולי תפוחי האדמה. מניחים על תפוחי האדמה את האורז החצי מבושל. מפזרים היטב מעל תפוחי האדמה, בצורה אוורירית.
על האורז מניחים את חלקי העוף שהיו במרינדת הסילאן ותבלין העוף בגריל. מרימים את נייר האפיה מהצדדים וסוגרים את הטאגין עם המכסה היטב.
מכניסים לתנור קר ומכוונים ל-180 מעלות. מבשלים בתנור כשעתיים - שעתיים וחצי.
מוציאים מהתנור, מסירים את המכסה ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 3