המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה, חמאה רכה, אבקת סוכר, מלח, אבקת שקדים, ביצה ומעט קמח.
מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות.
מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה, חמאה וסוכר כ-7 דקות.
מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים להקציף, עד להטמעה מלאה.
מנמיכים מהירות ומוסיפים אבקת שקדים וקמח.
מעבירים לקערה ומצננים.
מרתיחים מים וסוכר, מוסיפים את האגסים (קלופים, חצויים וללא הליבה) ומביאים שנית לרתיחה, מסירים מן האש ומשאירים לצינון (מסננים מהסירופ בעת ההרכבה).
מרדדים את הבצק הפריך על משטח מקומח לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים אותו לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, מהדקים היטב, גם בשוליים.
ממלאים בקרם שקדים, עד 3/4 גובה, מניחים את האגסים על גבי הקרם ומקררים כשעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-40 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0