המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות), משמנים את התבנית ומניחים בצד.
מכניסים את הפתי בר למעבד מזון ומפעילים כדקה עד שהפירורים הופכים כמעט לאבקה. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם החמאה המומסת והסוכר. מניחים את התערובת על תחתית התבנית ומהדקים לבסיס. מעבירים לתנור ל-10 דקות, מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
מכינים אמבט כפול: יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים. מניחים מעליו קערה חסינת חום, כך שאינה נוגעת במים. מכניסים לקערה סוכר וגרידת לימון ומערבבים (רצוי למולל ביד את הגרידה והסוכר).
מוסיפים את הביצים ומיץ הלימון ומקציפים כ-10 דקות במהירות גבוהה, כאשר האמבט הכפול על אש בינונית, עד שנוצר קצף יציב.
מעבירים את הקצף למעבד מזון או בלנדר ומחכים 10 דקות עש שיגיע לטמפרטורת החדר.
מפעילים את מעבד המזון או הבלנדר ומוסיפים בהדרגה את החמאה, כאשר מידי פעם מנקים את הדפנות וממשיכים להוסיף את שאר החמאה. לאחר שהוספנו את כל החמאה ממשיכים להפעיל את המעבד כשתי דקות נוספות.
שופכים את הקרם מעל תחתית הפתי בר ומצננים 60 דקות במקרר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0