המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר עד שמתקבל קרם אחיד.
מוסיפים חלמונים, מים, קמח, אבקת שקדים, מלח ותמצית וניל ומערבבים עד קבלת בצק מעט פירורי. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-60 דקות.
מוציאים מן המקרר, מרדדים לעובי של חצי ס"מ, מעבירים לתבנית הפאי ומכניסים למקרר.
הכנת קרם וניל: מרתיחים חלב, סוכר ומקל וניל.
במקביל מערבבים בקערה קורנפלור וחלמונים.
עושים השוואת טמפרטורות בין החלב לתערובת החלמונים, מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד הסמכה.
מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד בצמוד לקרם וניל ומקררים.
הכנת תפוחי העץ: מרתיחים ליטר מים, מכניסים את התפוחים הפרוסים ומבשלים במשך 5 דקות. מוציאים ומסננים.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים: סוכר וניל, שקדים קצוצים וצימוקים.
הכנת הקראמבל: מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורית ולא בצק אחיד.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מורחים עליו שכבה של קרם וניל בגובה של עד ס"מ אחד. מניחים מעל הקרם את תערובת התפוחים ומכסים בקראמבל.
אם בחרתם בתבניות אינגליש קייק, אופים במשך 45 דקות.
אם בחרתם בתבנית אחת עגולה, אופים במשך 50 דקות.
להגשה: לאחר שהעוגה מתקררת ניתן לבזוק אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0