המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הפירה - מסדרים בתבנית אפייה את תפוחי האדמה, שום ומח עצם.
מפזרים מעל את המלח, רוטב ברביקיו ו-2 כוסות מים.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מועכים את תפוחי האדמה לתוך קערה, מוסיפים את מח העצם, מועכים את השום ומוסיפים את התכולה שלו לקערה, ניתן להעביר שוב דרך מסננת למרקם חלק יותר.
מוסיפים כוס מים רותחים לתבנית של התפוחי אדמה, על מנת לגרד את המשקעים, ואז שופכים את הנוזל לפירה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
במחבת רחבה מלהיטים מעט שמן, ומעט ממח העצם (לא חייב), מניחים את הטומהוק וצורבים אותו משני הצדדים כ-2 דקות מכל צד.
מוסיפים פלפל גרוס, מוסיפים כחצי בקבוק ברביקיו למחבת ומנמיכים את האש, טובלים היטב את כל הצדדים של הנתח בברביקיו.
מחממים תנור ל- 180 מעלות, לא טורבו, ומעבירים את הנתח לרשת לתנור.
נועצים מדחום במרכז הנתח, וצולים כ-20 דקות או עד שהמדחום מגיע ל-53 מעלות.
פורסים ומגישים לצד הפירה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1