המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה (מערבבים מידי פעם) מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
מוסיפים את כף הלימון ומבשלים עוד 5 דקות.
מערבבים בקערה אגוזים קצוצים, קינמון ושומשום.
שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים, אבקת אפיה, סוכר וניל, מערבבים ביחד לבלילה.
מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מחלקים את הבצק ל-2 יחידות שוות. מקמחים היטב משטח עבודה, מרדדים למלבן 1 יחידה של הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ עם כוס.
לוקחים עיגול מניחים על כף היד ליצירת קערית קטנה. מניחים כפית ממילוי האגוזים, סוגרים היטב ויוצרים חצי עיגול, מעגלים את הקצוות ליצירת חצי ירח.
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
אופים בחום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
לאחר שהעוגיות קרות טובלים בסירופ שהכנו בעודו מתחמם על להבה נמוכה דקה מכל צד ומוצאים לקערה. לאחר שסיימנו לטבול את כל העוגיות, שופכים חצי מכמות הסירופ על העוגיות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0