המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים קרם וניל ופצפוצי שוקולד: במיקסר במהירות בינונית מקציפים מיכל שמנת מתוקה, חלב ופודינג במשך כדקה וחצי, עד לאיחוד. ניתן להוסיף שתי כפות פינה קולדה בקרם ולערבב (לא חובה). למרקם קרמי עדין יותר ניתן להקציף ידנית עם מטרפה.
מעבירים את הקרם לשקית הזילוף וחותכים את קצה השקית. שומרים בקירור עד להרכבת המנה.
מכינים את הקרמבל: שמים בקערה קוקוס מקורמל וחמאה (ניתן להמיר בשתי כפות שמן קוקוס מומס. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) וממוללים בידיים ליצירת פירורים. מעבירים למקפיא לכ-15 דקות.
מכינים את קולי האננס: חותכים את האננס לקוביות קטנות (כחצי ס"מ) ומניחים שלושת רבעי מהכמות במחבת קטנה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים יחד על אש בינונית עד להמסה של הסוכר. את התערובת טוחנים בבלנד סטיק עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים.
מרכיבים את הקינוח: לכל כוס מזלפים שכבה של כס"מ וחצי של קרם הוניל. מוסיפים מעל כפית גדושה של קוקוס מקורמל ומנערים קלות להשטחה. מזלפים עוד שכבת קרם וניל בעובי של כס"מ וחצי ומעליה יוצקים שכבה של כחצי ס"מ קולי אננס. מוסיפים שכבה נוספת של קוקוס מקורמל ומניחים מעליה שארית קוביות האננס החתוך לקישוט.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות. מומלץ כ-120 דקות לפחות לפני ההגשה.
טיפ: במקום אננס טרי ניתן להשתמש בקופסת שימורי אננס. במקרה זה יש להוריד את הסוכר בשלב הכנת הקולי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0