המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים למילוי, עד תערובת אחידה ורטובה מעט.
ממלאים את הירקות, כאשר כל ירק מקבל רק 60 אחוז מילוי, כדי להשאיר מקום לאורז לתפוח.
מפזרים פרוסות תפוחי אדמה ובטטה בתחתית הסיר ומעליהן מפזרים שיני שום שלמות.
מסדרים את הסיר: מסדרים מסביב לדפנות את הפלפלים.
מניחים את הקישואים מעל לתפו"א האדמה והבטטה.
מסדרים את עלי הגפן בשורה מעל הקישואים כש"התפר" כלפי מטה וכשהם צמודים זה לזה.
מסדרים מעל את עלי הגפן ובצלים.
מפזרים כף סוכר חום ויוצקים שלוש כוסות מים רותחים עם אבקת מרק, מביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה בינונית כ-60 דקות במכסה סגור.
אחרי שעה מעבירים ללהבה נמוכה מאוד ל-120 דקות לפחות. (אם רוצים ניתן להעביר לתנור שחומם ל-100 מעלות למשך שעתיים או יותר).
ניתן להכניס לתנור לבישול איטי ללילה שלם, בחום של 80 מעלות, או להניח את הסיר על פלטת שבת למשך כל הלילה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0