המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים כל תפוח אדמה ל- 4 חלקים (אם הוא קטן, מספיק גם ל 2 חלקים) מבשלים על הגז בסיר מים עד לריכוך (עד כאן כמו בהכנת פירה).
בינתיים, במחבת עם שמן חם מטגנים בצל חתוך לרצועות דקות עד להזהבה,
מוסיפים את הכבד וממשיכים לטגן. מוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומטגנים עד להזהבה.
מסירים מהאש, טוחנים במעבד את הכבד לממרח.
כאשר תפוחי האדמה רכים דיים, מסירים מהאש, מסננים את המים ומקררים מספר דקות.
מועכים לפירה, העיסה צריכה להיות יבשה וקשה לחלוטין ללא טיפת מים. מתבלים מעט במלח וכרכום.
מכינים קערה אחת עם פירורי לחם ועוד אחת עם 2 ביצים.
מחממים שמן בסיר עמוק ומתחילים בהרכבת הכופתאות.
לוקחים בערך כף או שתיים מהפירה (תלוי בגודל שרוצים להכין) ומעבדים ביד את התערובת לצורת "קן" עם שוליים גבוהיים.
ממלאים את הקן בערך בכפית מהכבד.
סוגרים את הקצוות ומקבלים מעין קציצה מאורכת, בעדינות מעבדים לצורת כדור.
ככה ממשיכים עם כל יתר תפו"א והכבד. (צריך סבלנות :)
טובלים כל כדור כזה בביצה ואח"כ בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0