המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת מחית הכבד: חותכים את הבצל לרצועות דקות.
מנקים את הכבדים ומיבשים בנייר סופג.
מתיכים במחבת רחבה את שומן האווז לנוזל (או מחממים שמן).
לאחר ההתכה מסלקים מהמחבת את המרקם המוצק שנשאר.
מכניסים לתוך המחבת את רצועות הבצל, ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים עד הזהבה (לא ליבש את הכבדים בטיגון ארוך מידי).
בסיר קטן מבשלים את 3 הביצים עד להפיכתם לקשות. קולפים את קליפת הביצים.
מעבירים את הכבדים, הביצים הקשות והבצל המטוגן לקערה.
מעבדים את תוכן הקערה עם מעבד מזון ידני למרקם חלק.
מוסיפים למרקם כוסית ליקר דובדבנים, קורט מלח ופלפל שחור ומערבבים.
הכנת בצק תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה עם קליפתם עד שהם הופכים רכים.
מסננים את המים ומצננים את תפוחי האדמה.
מקלפים את קליפתם ומועכים אותם למחית. מכניסים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערה את הביצים ואת הקמח. ממליחים ומתחילים ללוש. מוסיפים קמח על פי הצורך.
לשים עד לקבלת בצק במרקם חלק ואחיד.
מקמחים את משטח העבודה בקמח, מניחים את הבצק, ומרדדים לעלה בעובי חצי סנטימטר.
הכנת הכופתאות: חורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה. במרכז כל עיגול מניחים כפית ממחית הכבד, ומעט מהנקניק המעושן, סוגרים את הכופתאות, ומגלגלים לקבלת כדור חלק.
מוסיפים את הכופתאות לסיר רחב עם מים רותחים. מבשלים שהכופתאות צפות על פני המים, מוציאים מהסיר, ומסננים.
הגשת הכופתאות: ניתן להגיש את הכופתאות כתוספת למרק עוף, או כמנה ראשונה. אם מגישים כמנה ראשונה מסדרים את הכופתאות בכלי הגשה נאה. מעל הכופתאות מניחים כמות נדיבה של בצל מטוגן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0