המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לערבב את הקמח והמלח, להוסיף את המרגרינה והביצה ולערבב.
להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נעים ולא דביק.
לכסות ולהשאיר בצד למנוחה כ-30 דקות.
לבשל את תפוחי האדמה ולמעוך אותם.
להוסיף לתערובת בצל גדול קצוץ מטוגן.
לתבל עם מלח ופלפל שחור.
לערבב את הגבינות, להוסיף ביצה, אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד ביצה, אבל לשים לב שהתערובת לא תצא מימית מדי.
מחלקים את הבצק ל- 2 או 3 חלקים. מרדדים עלה דק ככל האפשר, קורצים עיגולים עם כוס גדולה, מניחים באמצע כל עיגול כפית מהמלית, מקפלים ומהדקים היטב, להרים ביד אחת ובשניה להדק מסביב.
להרתיח סיר גדול עם מים ולהוסיף 2 כפות שמן.
מכניסים את הקרפלך לתוך המים החמים ומבשלים כ- 15 דקות, מוציאים מהסיר עם כף מחוררת ומניחים בצלחת הגשה.
פורסים שני בצלים לפרוסות דקות, מניחים במחבת עם שמן קר (כדי שיצא קריספי),מטגנים על להבה בינונית עד השחמה.
לזרות את הבצל על קרפלך תפוחי האדמה.
חותכים את החמאה לקוביות, מפזרים על הקרפלך גבינה בעודם חמים ולהגיש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0