הכנת הרוטב: מרפדים תבנית בנייר אפייה ושמים בתוכה את העגבניות עם הראש כלפי מטה, מזלפים עליהן שמן זית מפזרים מעל מלח ופלפל ואופים בחום גבוה - 250 מעלות, 60 דקות.
שלב 2
0 דקות
למי שרוצה טעם שרוף יותר ויש לו זמן, כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העגבניות בפנים עם דלת סגורה עד שהתנור מתקרר. למי שממהר ניתן להשתמש בעגבניות ישר אחרי האפייה.
שלב 3
0 דקות
טוחנים את העגבניות (אין צורך לקלף אותן) עם כפית הסוכר ורוטב הבסיס. טועמים ומתקנים טעמים.
שלב 4
0 דקות
הכנת הלביבות: מערבבים בקערה את הריקוטה עם הביצה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
שלב 5
5 דקות
מחממים מעט שמן זית במחבת (לא טיגון עמוק). בעזרת כף מניחים מהבלילה במחבת ומטגנים בערך 5 דקות מכל צד. הלביבות רכות מאוד, ולכן צריך להפוך בזהירות רבה. מומלץ לתת להן את הזמן בצד הראשון כך יהיה קל יותר להפוך.
שלב 6
0 דקות
סידור המנה: לוקחים צלחת הגשה, יוצקים עליה רוטב, ומניחים מעל את הלביבות. מפזרים מעט עלי בזיליקום לקישוט.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
6
הכנת הרוטב: מרפדים תבנית בנייר אפייה ושמים בתוכה את העגבניות עם הראש כלפי מטה, מזלפים עליהן שמן זית מפזרים מעל מלח ופלפל ואופים בחום גבוה - 250 מעלות, 60 דקות.
שלב 2
מתוך
6
למי שרוצה טעם שרוף יותר ויש לו זמן, כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העגבניות בפנים עם דלת סגורה עד שהתנור מתקרר. למי שממהר ניתן להשתמש בעגבניות ישר אחרי האפייה.
שלב 3
מתוך
6
טוחנים את העגבניות (אין צורך לקלף אותן) עם כפית הסוכר ורוטב הבסיס. טועמים ומתקנים טעמים.
שלב 4
מתוך
6
הכנת הלביבות: מערבבים בקערה את הריקוטה עם הביצה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
שלב 5
מתוך
6
מחממים מעט שמן זית במחבת (לא טיגון עמוק). בעזרת כף מניחים מהבלילה במחבת ומטגנים בערך 5 דקות מכל צד. הלביבות רכות מאוד, ולכן צריך להפוך בזהירות רבה. מומלץ לתת להן את הזמן בצד הראשון כך יהיה קל יותר להפוך.
שלב 6
מתוך
6
סידור המנה: לוקחים צלחת הגשה, יוצקים עליה רוטב, ומניחים מעל את הלביבות. מפזרים מעט עלי בזיליקום לקישוט.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0