המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הרוטב: מרפדים תבנית בנייר אפייה ושמים בתוכה את העגבניות עם הראש כלפי מטה, מזלפים עליהן שמן זית מפזרים מעל מלח ופלפל ואופים בחום גבוה - 250 מעלות, 60 דקות.
למי שרוצה טעם שרוף יותר ויש לו זמן, כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העגבניות בפנים עם דלת סגורה עד שהתנור מתקרר. למי שממהר ניתן להשתמש בעגבניות ישר אחרי האפייה.
טוחנים את העגבניות (אין צורך לקלף אותן) עם כפית הסוכר ורוטב הבסיס. טועמים ומתקנים טעמים.
הכנת הלביבות: מערבבים בקערה את הריקוטה עם הביצה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מחממים מעט שמן זית במחבת (לא טיגון עמוק). בעזרת כף מניחים מהבלילה במחבת ומטגנים בערך 5 דקות מכל צד. הלביבות רכות מאוד, ולכן צריך להפוך בזהירות רבה. מומלץ לתת להן את הזמן בצד הראשון כך יהיה קל יותר להפוך.
סידור המנה: לוקחים צלחת הגשה, יוצקים עליה רוטב, ומניחים מעל את הלביבות. מפזרים מעט עלי בזיליקום לקישוט. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0