המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בלהכנת רוטב העגבניות - בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להשחמה, כשהוא משחים מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עם הבצל והשום.
מוסיפים את העגבניות החתוכות, היין, הסוכר, אבקת תיבול עגבניות, בזיליקום והתימין ומערבבים.
מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש לחום הנמוך ביותר, ועוברים להכין את הבשמל.
להכנת הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים וכך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך.
להרכבת הלזניה - מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
יוצקים לתחתית התבנית (תבנית מלבנית בגודל של 25×35) מעט רוטב בשמל ומפזרים אותו היטב.
מניחים שכבה של עלי לזניה.
יוצקים מעל שכבה של רוטב עגבניות, מעליה שכבה של רוטב בשמל ומפזרים מעט מהגבינות המגורדות.
חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.
את החלק העליון, מכסים בכל רוטב הבשמל שנותר ומפזרים אותו באופן אחיד על גבי עלי הלזניה, מכסים את רוטב הבשמל בגבינות.
אופים את הלזניה במשך כ-30 דקות, אם החלק העליון של הלזניה משחים ניתן לכסות אותה בנייר כסף או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0