המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר גדול מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות החתוכות, היין, הסוכר, הבזיליקום והתימין. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ - 15 דקות.
מערבבים בקערה את הגבינות (מלבד 100 גרם מוצרלה לפיזור על השכבה העליונה), המלח והפלפל לתערובת אחידה.
מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות במצב טורבו.
מניחים על התבנית שכבה של עלי לזניה. יוצקים מעליה מחצית מרוטב העגבניות, ומעל - שליש מתערובת הגבינות.
מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה ומעליה יוצקים את יתרת רוטב העגבניות ושליש מתערובת הגבינות.
מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה לכיסוי כל התבנית. מכסים בשליש הנותר של תערובת הגבינות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה.
אופים בתנור שחומן מראש כ - 30 דקות. אם במהלך האפיה החלק העליון של הלזניה משחים יתר על המידה, ניתן לכסות בנייר כסף, או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0