המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את רוטב הבשמל - בסיר על אש בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר עד שכל החמאה נספגת.
מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד שהכל אחיד. מחלישים את האש ומוסיפים את התבלינים. ממשיכים לערבב כל הזמן. כדי שלא יווצרו גושים חשוב שהאש תיהיה חלשה.
אחרי כמה דקות הבשמל מסמיך קצת. לטעום ולראות אם צריך תוספת תבלינים. הטעם צריך ליהיות מעט מודגש מידי כי כשהרוטב מתערבב עם שאר הרכיבים זה מתאזן.
זה הזמן להוסיף את הפרמזן אם בא לכם עוד קצת טעם ברוטב.
מרכיבים את הלזניה - בתבנית מסדרים שכבת עלים, מפזרים חצי מהברוקולי וחצי מכמות התירס ושופכים כשליש מהרוטב. מסדרים שכבה נוספת כזו, "סוגרים" עם שכבה אחרונה של עלי לזניה ומורחים מעל את שארית הרוטב.
מכסים ואוטמים היטב עם נייר כסף.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה.
מסירים את נייר הכסף ומשחימים מעט כמה דקות נוספות. *ניתן להמיר את התירס המשומר בחצי חבילה תירס קפוא, מופשר. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0