המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק: לשים את כל המרכיבים (קמח, שמרים,סוכר, מלח, שמן ומים) במיקסר 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר מעט דביק בתחתית. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
להכנת המילוי: מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל ומזהיבים מעט.
מניחים בקערה את הטחון הטבעוני, מוסיפים את השום, צ'ילי לפי טהעם, מלח ופלפל לפי הטעם והתבלינים והבצל המטוגן.
מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי כ-3 מ"מ, מפזרים את המילוי ומשטחים. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לשושנים. אפשר גם לחתוך עם גלגלת וליצור שבלולים.
חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק ומסדרים את השושנים על תבניות מרופדות נייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון או טורבו).
מורחים את השושנים בשמן ואופים 30 דקות או עד הזהבה. מגישים חם. ניתן להגיש עם טחינה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0