המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוסיפים את הקמח, השמרים והסוכר לקערה ומערבבים.
מוסיפים לקערה נפרדת את החלב, הביצים והחמאה המומסת. טורפים ידנית.
יוצקים בהדרגה את בלילת החלב והביצים לתערובת הקמח, השמרים והסוכר, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לקערה את המלח ולשים במשך כ- 5 דקות נוספות.
מניחים את הבצק בקערה עם מעט שמן בדפנות ומכסים במגבת לתפיחה במשך 60 דקות.
מוציאים את הבצק מהקערה. לוחצים ומוציאים את האוויר מהבצק. יוצרים מהבצק זנב וחותכים מהבצק חתיכות במשקל 70 גרם ללחמניה.
משטחים עם היד כל חתיכת בצק ומניחים במרכזה מעט מגבינת הפטה, גבינת הפיקורינו וזית אחד. סוגרים את הבצק ומהדקים את הקצוות היטב.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה את הלחמניות אחת ליד השנייה במרחק של כ- 2 ס"מ לפחות.
בקערית טורפים ביצה. מברישים את הלחמניות בביצה ומניחים את הלחמניות להתפחה נוספת בת 30 דקות.
מוסיפים את התבנית עם הלחמניות לתנור אפייה שחומם לטמפרטורה של כ- 180 מעלות ואופים במשך כ- 30 דקות עד להזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0