המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות. לחץ כאן
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בחר מרשימת המרכיבים
מעבירים קמח שמרים לקערת מיקסר, מוסיפים מלח, סוכר, שום הכתוש ומפעילים את המיקסר (וו לישה) על מהירות נמוכה.
יוצקים את שמן הזית והחלב וכן את המים לאט לאט, עד שנוצר בצק רך. יש לערבל את הבצק במשך 10 דקות לפחות.
מוצאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים אותו לקערה משומנת. מכסים במגבת, ומניחים לו לתפוח במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים מגלגלים כל חלק לצורת כדור.
מניחים את כדורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים לתפוח למשך כ-30 דקות נוספות.
הכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה והשום וממיסים על להבה נמוכה. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב.
מברישים את הלחמניות בחמאת השום.
מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מעט.
מוציאים ומברישים מיד שוב. מצננים ומגישים.
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
מה קשור הסוכר ואיך הוא נכנס פה
היי, תודה על תשומת הלב, הוספנו בהוראות, הוא חלק ממרכיבי הבצק. יום מקסים
הצג מתכונים נוספים
הערות 1