המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קליית החצילים: בוחרים חציל דק יחסית. חותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את הפרוסות על תבנית עם נייר אפייה.
בעזרת מברשת מושחים את פרוסות החציל עם שמן זית. מפזרים מעל הפרוסות מעט אורגנו, פלפל שחור וקורט מלח.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שפרוסות החצילים מקבלות גוון זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים את פרוסות החציל בצלחת.
מעבירים לקערת מעבד מזון את הקמח, השמרים והסוכר. מעבדים במיקסר עם וו לישה את החומרים במשך כ-15 שניות, עד שמתקבל מרקם אחיד.
תוך כדי ערבול, יוצקים לקערה את השמן, המים, גבינת השמנת, הזיתים ו-150 גרם מהגבינה הצהובה. מעבדים את הבצק במשך כ-7 דקות.
מוסיפים את המלח, וממשיכים לעבד במשך 3 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה שדפנותיה הפנימיים משומנים, מכסים את הקערה ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
המילוי: מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצרים מהבצק כדורים. מרדדים את הכדורים לעלה בעובי של 4 מ"מ לערך. מניחים במרכז העלה פרוסת חציל קלוי, מעט גבינה בולגרית ומספר טבעות זיתים. סוגרים את העלה לכדור. מניחים את כדור הבצק הממולא בתבנית. כך מבצעים הלאה, עד שהתבנית מתמלאת בכדורי בצק.
מניחים לכדורי בצק לתפוח במשך כ-60 דקות.
מפזרים על הבצק את יתרת הגבינה הצהובה, ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-200 מעלות. אופים במשך כ-20 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0