המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המצרכים, פרט למלח, ולשים במהירות נמוכה במשך דקה.
מוסיפים את המלח, ולשים 6 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. אם צריך, אפשר להוסיף עוד כף קמח אבל חשוב שהבצק יהיה רך ולא נוקשה מדי.
מכסים, ומתפיחים כ-40 דקות.
מערבבים את כל הרכיבים יחד, ומשלימים טעמים אם צריך.
מערבבים את הבצלים עם שמן הזית, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 210 מעלות כ-20 דקות.
משמנים קלות את העגבניות, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות כ-12-15 דקות.
מערבבים ביחד הכל לטחינה לבנה.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
קורצים עם ידיים משומנות מהבצק כדור בגודל כדור פינג פונג, ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה משומן לקבלת עיגול שטוח בעובי 1/2 ס”מ. חשוב שהידיים תהיינה משומנות, זה יקל בפתיחה וגם שכבת השמן הדקיקה תיתן לבצק קצת קריספיות באפייה.
לוקחים טחון בכמות זהה לבצק, ומשטחים מעל על רוב שטח הבצק.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והטחון.
אופים במשך 20-30 דקות, או עד שהבצק מתחיל להזהיב בקצוות.
מוציאים מהתנור, ושמים מעל טחינה וירקות שרופים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0