המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
רוחצים את תפוחי האדמה השלמים ומניחים בכלי למיקרוגל. מפעילים למשך חמש דקות בעוצמה גבוהה. מניחים להצטנן מעט (תפוחי האדמה לא צריכים להיות רכים לגמרי, כי הם עוברים עוד אפייה).
מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את שיני השום הכתושות, מערבבים ומוסיפים מיד את הבשר לסיר. מערבבים ומפוררים היטב את הבשר בעזרת כף עץ. מוסיפים את התבלינים ומכבים את הלהבה גם אם הבשר עדיין לא מוכן.
מערבבים בקערית את החציל הקלוי עם המיונז, השום, מלח ופלפל.
להרכבת המאפה, קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומניחים באופן מסודר בתחתית תבנית פאי עגולה.
מערבבים את הביצים עם המים ועם פירורי הלחם, מוסיפים לתערובת הבשר ומשטחים על תפוחי האדמה.
משטחים את תערובת החצילים מעל, מסדרים מעליהם את פרוסות העגבניות ומפזרים את הזיתים הקצוצים.
אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני גבוה 180-200 מעלות למשך 25-30 דקות .
מניחים להצטנן כרבע שעה לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0