המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מצפים תבנית אפייה מלבנית בנייר אפייה.
חותכים את הכרוביות ל-4 חלקים, ומניחים במרכז תבנית האפייה. מוסיפים את קוביות החציל, ומפזרים בין פרחי הכרובית.
מזליפים מעל פרחי הכרובית וקוביות החציל שמן זית, וזורים מלח גס, פלפל גרוס ואורגנו.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
מעבירים קמח, שמרים וסוכר לקערת מיקסר ומערבבים. יוצקים לקערה את המים, ומעבדים במשך כ-5 דקות.
מוסיפים לבצק את הבצל, הזעתר, המלח ושמן הזית ולשים עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה.
מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן. מכסים במגבת, ומתפיחים במשך כשעה.
לאחר תפיחה מועכים ומוציאים אויר מהבצק עם גב כף היד.
מכסים מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה נוספת.
מחממים סיר על הכיריים. כשהסיר נעשה חם מאוד, מורידים אותו מהכיריים. מניחים את פרחי הכרוביות במרכז הסיר. מפזרים ביניהם את קוביות החציל האפויות. עליהן מניחים בעדינות את הבצק.
מכסים את הסיר במכסה, ומכניסים אותו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-230 מעלות למשך 40 דקות.
מוציאים והופכים על צלחת הגשה, ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0