המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם של משחה.
אם הפסטו סמיך מידי, ניתן להוסיף עוד שמן זית.
מכניסים את הפסטו לצנצנת ושומרים במקרר.
מכניסים לקערת מיקסר את כל רכיבי הבצק ומעבדים בעזרת וו לישה כ-5 דק'. מניחים את הבצק במקום חמים ומכסים במגבת להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
בעזרת מערוך, על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לצורה מלבנית בעובי של 1 סמ.
מורחים את הבצק ברוטב הפסטו ומפזרים מעליו בנדיבות גבינת פרמזן. מעל גבינת הפרמזן מפזרים עגבניות מיובשות. יש להשאיר שוליים נקיים של 1-2 ס"מ בכל הקצוות (ללא מילוי).
מתחילים לגלגל את הבצק מהצד הקרוב אלינו כלפי מעלה, עד שמקבלים רולדה ארוכה.
בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה באמצע, כך שנקבל 2 חלקים עם מילוי חשוף (כמו בעוגת קרנץ').
קולעים את שני החלקים לצמה ומניחים בתבנית אפייה משומנת עם חור באמצע.
מתפיחים את המאפה במקום חמים, עד להכפלת נפחה (כשעה).
מברישים את המאפה בשמן זית ומפזרים גרעיני חמנייה/דלעת.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות רצוי בחלק התחתון של התנור. אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0