המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית. כאשר החמאה נמסה, מכבים את האש ומניחים לה להתקרר כ- 5 דקות.
שמים בקערה את הסוכר ואת הביצים ומערבבים בעזרת מטרף ידני. מוסיפים לקערה את הריוויון, תמצית הוניל והחמאה וממשיכים לערבב.
מוסיפים בהדרגה את הקמח לקערה: שופכים חצי כוס לקערה ומערבבים עד אשר כל הקמח נבלע בעיסה. חוזרים על התהליך עוד פעמיים (עד גמר הקמח). אם נוצרים גושים של קמח, מועכים אותם על דפנות הקערה.
מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות. מסדרים בתבנית השקעים או בתבנית רגילה 12 סלסלות נייר.
שופכים לכל סלסלה 2 כפות מלאות של בלילה.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 25 דקות או עד שראש הכיפה מתקשה ומקבל גוון חום בהיר.
מבקשים ממבוגר להוציא את התבנית מהתנור ומקררים כ-30 דקות.
מקציפים בקערת מערבל את מצרכי הקישוט עד קבלת קרם יציב.
מכניסים את הקרם לשקית,שיוצרים ממנה שקית זילוף.
יוצרים מסגרת של קרם מסביב לשולי המאפינס וממלאים את המרכז בקרם עד אשר לא רואים את המאפינס.
מחליקים את הקרם בעזרת סכין לא חד.
מקשטים את המאפינס בסוכריות שונות, גלי, עוגיות ובייגלה על פי הדימיון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0