המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חוצים את הקישואים לאורך ומרוקנים, כך שתתקבלנה 24 סירות.
מערבבים בקערה ביצה אחת עם שני סוגי הבשר, הבצל, השום, השמיר, המלח והפלפל. אם רוצים אפשר לגרר פנימה נשיקה רטובה וסחוטה היטב של לחם.
ממלאים בתערובת את סירות הקישואים ומהדקים את התערובת היטב. כל סירה צריכה להיות ממולאת בתערובת לפחות עד שפתה, ואפשר גם למלא קצת יותר כך שתיווצר תלולית קטנה ונמוכה של מילוי מעל שולי הסירה.
אם נשאר עודף תערובת בתום מילוי הסירות אפשר להכין ממנו קציצות ולבשלן יחד עם המדיאס.
טורפים את שתי הביצים הנותרות. טובלים את הסירות בביצים ואחר כך בפירורי לחם ומניחים לטיגון במחבת שבה שמן בגובה חצי ס"מ, קודם מצד הבשר ואחר כך מצד הקישוא. מטגנים עד להזהבה עמוקה. את הסירות המטוגנות מניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי שמן.
מסדרים את הסירות המטוגנות בתבנית עם צד הבשר כלפי מעלה. מערבבים בקערה את שני סוגי העגבניות וכוס מים. מתבלים את התערובת במלח ופלפל ויוצקים מעל למדיאס (כל פני הסירות צריכים להיות מרוחים ברוטב).
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 60 דקות בחום בינוני של 180 מעלות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0