מחממים מעט מים בסיר בינוני. מניחים עליו קערה חסינת חום, כך שתחתיה לא תיגע במים ומניחים בתוכה את החלמונים והסוכר. מקציפים כ-10 דקות (במקצף ידני או חשמלי), או עד שהבלילה תפוחה ובהירה. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.
שלב 2
0 דקות
מפזרים את הג'לטין על פני המים ומערבבים היטב. מחממים כחצי דקה במיקרוגל, עד שהנוזל חלק וללא גושים. מוסיפים לקערת החלמונים, תוך כדי ערבוב.
שלב 3
0 דקות
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מניחים את הגבינה בקערה נפרדת, מוסיפים לה מעט מהקצפת ומקציפים עד שהגבינה מתרככת. מוסיפים לקצפת בתנועות קיפול רחבות, עד שנוצר מרקם אחיד.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים גם את קציפת החלמונים ואת קליפת הלימון, ומאחדים בתנועות קיפול עד שנוצר מוס אחיד.
שלב 5
240 דקות
יוצקים את המוס לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר, 240 דקות לפחות (אם רוצים, אפשר לאחסן במקפיא עד כחודש, ולהפשיר כשעה לפני ההגשה).
שלב 6
0 דקות
טובלים כל כוס כמה שניות במים חמים, הופכים על צלחת הגשה ומחלצים מתוכה את המוס.
שלב 7
0 דקות
הציפוי: מרוקנים את תוכנם של הפירות, מניחים על פני כל מנה ומיישרים. מגישים מיד.
שלב 8
0 דקות
גיוונים: אפשר לקשט ברסק פירות או בפירות חתוכים, מכל סוג שאוהבים.
שלב 1
מתוך
8
מחממים מעט מים בסיר בינוני. מניחים עליו קערה חסינת חום, כך שתחתיה לא תיגע במים ומניחים בתוכה את החלמונים והסוכר. מקציפים כ-10 דקות (במקצף ידני או חשמלי), או עד שהבלילה תפוחה ובהירה. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.
שלב 2
מתוך
8
מפזרים את הג'לטין על פני המים ומערבבים היטב. מחממים כחצי דקה במיקרוגל, עד שהנוזל חלק וללא גושים. מוסיפים לקערת החלמונים, תוך כדי ערבוב.
שלב 3
מתוך
8
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מניחים את הגבינה בקערה נפרדת, מוסיפים לה מעט מהקצפת ומקציפים עד שהגבינה מתרככת. מוסיפים לקצפת בתנועות קיפול רחבות, עד שנוצר מרקם אחיד.
שלב 4
מתוך
8
מוסיפים גם את קציפת החלמונים ואת קליפת הלימון, ומאחדים בתנועות קיפול עד שנוצר מוס אחיד.
שלב 5
מתוך
8
יוצקים את המוס לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר, 240 דקות לפחות (אם רוצים, אפשר לאחסן במקפיא עד כחודש, ולהפשיר כשעה לפני ההגשה).
שלב 6
מתוך
8
טובלים כל כוס כמה שניות במים חמים, הופכים על צלחת הגשה ומחלצים מתוכה את המוס.
שלב 7
מתוך
8
הציפוי: מרוקנים את תוכנם של הפירות, מניחים על פני כל מנה ומיישרים. מגישים מיד.
שלב 8
מתוך
8
גיוונים: אפשר לקשט ברסק פירות או בפירות חתוכים, מכל סוג שאוהבים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0