המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים מסננת דקה מעל קערה בינונית. מניחים בקערה גדולה את קליפת הלימון, מיץ לימון, חלמונים ו-110 גרם (1/2 כוס ועוד כף) מכמות הסוכר. מערבבים היטב.
מחממים את התערובת במשך דקה במיקרוגל, מערבבים היטב ומחממים דקה נוספת. מערבבים שוב, ומחממים 30 שניות. חוזרים עוד כמה פעמים על החימום הקצר של 30 שניות ועל הערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט והופכת לקרם - אם היא נותרת על גב כף שנטבלת בה ואינה נוזלת ממנה, היא מוכנה (אפשר להסמיך את התערובת גם על הכיריים: שמים אותה בסיר קטן או בקערת מתכת, מניחים מעל סיר גדול שבו מים רותחים, ומחממים תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה). יוצקים את הקרם למסננת המונחת על הקערה הבינונית. מערבבים ולוחצים אותו דרך המסננת לתוך הקערה באמצעות מרית.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים את הקרם לטמפרטורת החדר. מניחים בקערת המיקסר את החלבונים עם יתרת הסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (אסור שהמים יגעו בתחתית הקערה), ומערבבים עד שהחלבונים מתחממים מעט והסוכר נמס. מסירים את הקערה מהסיר ומקציפים את החלבונים לקצף יציב אך גמיש (הקפידו שלא להקציף יותר מדי, כדי שהקצף לא יתקשה).
מעבירים 1/4 מכמות הקצף לקערת קרם הלימון ומערבבים בעדינות. מקפלים את יתרת הקצף לתוך הקרם. יוצקים את המוס לכוסות או לקעריות ומצננים במשך כמה שעות לפחות.
המוס ישמר במקרר יומיים-שלושה. אפשר גם להקפיא אותו למשך כחודש, ולהעביר אותו למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0