המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את החצילים לפרוסות ארוכות, מורחים עליהם שמן זית משני הצדדים ואופים בתנור, עד שהם משחימים.
בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן, מוסיפים את הבשר ומפוררים.
מטגנים עד שהוא מחליף את צבעו.
מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים ורסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים מעט מים, כדי למנוע היחרכות.
מבשלים 30 דקות. אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף כף מים בעת הבישול.
להכנת הרוטב: בסיר קטן ממיסים את המרגרינה, מוסיפים כף קמח, בוחשים ומוסיפים את המים. מערבבים עד שהתערובת מתעבה. מסירים מהאש.
טורפים את הביצה בכלי קטן, מוסיפים אליה כף מהרוטב ומערבבים. מחזירים את הביצה לסיר ומערבבים יחד. מתבלים במלח ובאגוז מוסקט.
הרכבת המנה: מסדרים בתבנית פיירקס שכבה של חצילים (1/3 מהכמות), עליהם משטחים מחצית מתערובת הבשר.
שוב מניחים שכבה של חצילים (1/3 מהכמות), עליהם משטחים את יתרת תערובת הבשר ומעליהם את יתרת החצילים.
שופכים על שכבת החצילים האחרונה את הרוטב ואופים בחום בינוני כ-40 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0