ציוד נדרש: תבנית שקעים (כמו של מאפינס)
להכנת החצילים:
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). ממליחים מעט את החצילים. מורחים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומסדרים על רשת.
שלב 2
20 דקות
אופים כ-20 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים בצד לצינון.
מורידים מהאש ומתבלים. טוחנים את הרוטב. ומצננים במקרר.
שלב 7
10 דקות
להכנת הפירה:
בסיר גדול מרתיחים את תפוחי האדמה עם שני ליטר מים ו-1 כפית מלח כ-20 דקות, עד ריכוך מלא.
שלב 8
2 דקות
מסננים. מועכים יחד עם הנטורינה ומתבלים במלח ופלפל. מצננים בטמפרטורת החדר.
שלב 9
5 דקות
להכנת הבשר:
מחממים שמן זית ומטגנים את השום יחד עם הבשר כשתי דקות. מוסיפים כף אבקת מרק בצל. ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר מזהיב מעט. משהים בטמפרטורת החדר.
שלב 10
10 דקות
להרכבת המנה:
משמנים את השקעים בשמן זית.
מצפים את הבסיס בפרוסת חציל ומורחים מעל 1/2 כף מרוטב העגבניות שהכנו.
שמים מעל שתי כפות פירה.
מפזרים מעל בשר טחון ועוד כף רוטב עגבניות.
סוגרים בעוד פרוסת חציל.
ממלאים את כל השקעים ואופים כ 15 דקות בתנור או עד הזהבה. מגישים חם עם רוטב העגבניות שנותר.
שלב 1
מתוך
10
ציוד נדרש: תבנית שקעים (כמו של מאפינס)
להכנת החצילים:
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). ממליחים מעט את החצילים. מורחים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומסדרים על רשת.
שלב 2
מתוך
10
אופים כ-20 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים בצד לצינון.
מורידים מהאש ומתבלים. טוחנים את הרוטב. ומצננים במקרר.
שלב 7
מתוך
10
להכנת הפירה:
בסיר גדול מרתיחים את תפוחי האדמה עם שני ליטר מים ו-1 כפית מלח כ-20 דקות, עד ריכוך מלא.
שלב 8
מתוך
10
מסננים. מועכים יחד עם הנטורינה ומתבלים במלח ופלפל. מצננים בטמפרטורת החדר.
שלב 9
מתוך
10
להכנת הבשר:
מחממים שמן זית ומטגנים את השום יחד עם הבשר כשתי דקות. מוסיפים כף אבקת מרק בצל. ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר מזהיב מעט. משהים בטמפרטורת החדר.
שלב 10
מתוך
10
להרכבת המנה:
משמנים את השקעים בשמן זית.
מצפים את הבסיס בפרוסת חציל ומורחים מעל 1/2 כף מרוטב העגבניות שהכנו.
שמים מעל שתי כפות פירה.
מפזרים מעל בשר טחון ועוד כף רוטב עגבניות.
סוגרים בעוד פרוסת חציל.
ממלאים את כל השקעים ואופים כ 15 דקות בתנור או עד הזהבה. מגישים חם עם רוטב העגבניות שנותר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות
1
א
אדווה
11.04.202421:20
באיזה שקעים משתמשים? פתוחים משני הצדדים עם רוחב אחיד?
מערכת בישולים
14.04.20247:24
היי, בתבנית שקעים של מאפינס, עם סגירה של כל שקע בצדדים 🌹
הערות 1