המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 3/4 ס"מ.
משמנים קלות תבנית אפיה.
מניחים את החצילים בתבנית ומשמנים אותם קלות (בעזרת מברשת).
מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים עד שמזהיב.
פורסים לפרוסות דקיקות את תפוחי האדמה (רצוי במנדולינה).
מכינים רוטב עגבניות: מעבירים לסיר את תוכן קופסת העגבניות המרוסקות עם 3 כפות שמן, השום הקצוץ, עשבי התיבול, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים ומטגנים עד שלא נותרים נוזלים, כ-20 דקות.
לצנן מעט את תערובת הבשר ואז להוסיף את הביצים הטרופות.
רוטב הבשמל: להמיס את המרגרינה, להוסיף את הקמח ולערבב 2 דקות.
להוסיף לתערובת הקמח את המים ואת התבלינים ולערבב מייד ובהתמדה עד הסמכה, כ-3 דקות.
להסיר מהאש ולצנן מעט, להוסיף את הביצה הטרופה תוך כדי ערבוב, כדי שהביצה לא תתבשל ברוטב.
ההרכבה: לשמן קלות את התבנית ולצקת מעט רוטב עגבניות. להניח שכבת חצילים, שכבת תפוחי אדמה, את כל תערובת הבשר ושכבת רוטב. מעל שמים שוב שכבת חצילים, שכבת תפוחי אדמה ואת יתרת הרוטב. יוצקים מעל את רוטב הבשמל.
בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים כ-40 דקות או עד שמזהיב קלות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0