המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את העגבניות ללא קליפה לקוביות גסות. להניח במסננת להגרת הנוזלים.
בינתיים מחממים שמן בסיר נוסף ומטגנים גמבה ופלפל חריף (אם רוצים) כחמש דקות. מוסיפים את העגבניות והשום ומטגנים על להבה גבוהה, עד שהעגבניות מאבדות נוזלים ומתרככות.
מרסקים את העגבניות עם מועך תפוחי אדמה (לפירה) כך שיגירו נוזלים. מעבירים ללהבה נמוכה וממשיכים למעוך את העגבניות עד שהן מאבדות נוזלים לחלוטין.
מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, פלפל, מלח, סוכר (לאיזון חומציות העגבניות) ואם רוצים גם מעט אבקת מרק פרווה. אם חסר שמן ניתן להוסיף בנדיבות.
ממשיכים לבשל בלהבה נמוכה כשעה, כשמדי פעם מערבבים עד קבלת מרקם של ממרח.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0