שוטפים את המלפפונים והפלפלים. חוצים את הפלפלים וקולפים את שיני השום.
שלב 3
0 דקות
שמים בתחתית כל צנצנת חצי כף גרגרי פלפל שחור, שתי שיני שום קלופות וחצי פלפל אדום חריף. ממלאים בצפיפות במלפפונים ודוחקים ביניהם עוד כמה שיני שום ועוד חצי פלפל (או שני חצאים, אם אוהבים חריף אש).
שלב 4
0 דקות
כשהצנצנת מלאה לחלוטין, דוחקים למעלה את גבעולי השמיר ודוחסים היטב. מפזרים עליהם את הפלפל השחור הנותר ואת גרגרי החרדל.
שלב 5
0 דקות
יוצקים נוזלים לצנצנת ותמיסת מלח. תמיסת המלח היא בשיעור של כף גדושה מלח על כוס מים. אם עובדים עם מים חמימים, המלח נמס בקלות. ממלאים את הצנצנת עד שפתה (זהירות שלא יגלוש, כי אז כל גרגרי הפלפל והחרדל בורחים) וחותמים היטב בפקק.
שלב 6
0 דקות
מניחים על אדן החלון (מבפנים) לשבוע. ביום-יומיים הראשונים מדובר בצנצנת יפהפייה עם מלפפונים ירוקים, פלפלים אדומים, שיני שום לבנות ותמיסה צלולה. אז הכי נכון לתת את זה במתנה. אחר כך, כשהמלפפונים מתחילים להבשיל, המים מעכירים והעסק נראה די זוועה. אבל רק אז זה טעים.
שלב 7
0 דקות
ולסיום, הפרכת מיתוסים: במהלך התסיסה עלולות הצנצנות לדלוף. לכן לא כדאי להניח על משטח עץ והכי כדאי להניח על צלחת. המלפפונים לא מתקלקלים מהדליפה, אבל אם נראה שברחו יותר מדי נוזלים מהצנצנת וניצר למעלה כיס אוויר גדול, מותר לפתוח בזהירות (כן, מותר! אבל בזהירות כי זה תוסס), לחכות שהגזים יגמרו לברוח ואז למלא מחדש בתמיסת מלח ולחתום. זה לא מקלקל בכלל.
שלב 1
מתוך
7
שוטפים את הצנצנות והמכסים היטב במים חמים וסבון.
שלב 2
מתוך
7
שוטפים את המלפפונים והפלפלים. חוצים את הפלפלים וקולפים את שיני השום.
שלב 3
מתוך
7
שמים בתחתית כל צנצנת חצי כף גרגרי פלפל שחור, שתי שיני שום קלופות וחצי פלפל אדום חריף. ממלאים בצפיפות במלפפונים ודוחקים ביניהם עוד כמה שיני שום ועוד חצי פלפל (או שני חצאים, אם אוהבים חריף אש).
שלב 4
מתוך
7
כשהצנצנת מלאה לחלוטין, דוחקים למעלה את גבעולי השמיר ודוחסים היטב. מפזרים עליהם את הפלפל השחור הנותר ואת גרגרי החרדל.
שלב 5
מתוך
7
יוצקים נוזלים לצנצנת ותמיסת מלח. תמיסת המלח היא בשיעור של כף גדושה מלח על כוס מים. אם עובדים עם מים חמימים, המלח נמס בקלות. ממלאים את הצנצנת עד שפתה (זהירות שלא יגלוש, כי אז כל גרגרי הפלפל והחרדל בורחים) וחותמים היטב בפקק.
שלב 6
מתוך
7
מניחים על אדן החלון (מבפנים) לשבוע. ביום-יומיים הראשונים מדובר בצנצנת יפהפייה עם מלפפונים ירוקים, פלפלים אדומים, שיני שום לבנות ותמיסה צלולה. אז הכי נכון לתת את זה במתנה. אחר כך, כשהמלפפונים מתחילים להבשיל, המים מעכירים והעסק נראה די זוועה. אבל רק אז זה טעים.
שלב 7
מתוך
7
ולסיום, הפרכת מיתוסים: במהלך התסיסה עלולות הצנצנות לדלוף. לכן לא כדאי להניח על משטח עץ והכי כדאי להניח על צלחת. המלפפונים לא מתקלקלים מהדליפה, אבל אם נראה שברחו יותר מדי נוזלים מהצנצנת וניצר למעלה כיס אוויר גדול, מותר לפתוח בזהירות (כן, מותר! אבל בזהירות כי זה תוסס), לחכות שהגזים יגמרו לברוח ואז למלא מחדש בתמיסת מלח ולחתום. זה לא מקלקל בכלל.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0