המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יש להשרות את האורז במים פושרים לרבע שעה. לאחר מכן לסחוט ולסנן.
להוסיף את האורז לבשר עם התבלינים והירק ולערבב את התערובת. לאחר מכן יש לשים בצד לספיגת טעמים.
למלא את הפלפלים, הקישואים והבצלים ולהניח בצד.
בסיר רחב ושטוח לשפוך מעט שמן ולטגן בצל קצוץ עד לשקיפות. להוסיף שום ועגבניות חתוכות לקוביות ולטגן.
להוסיף כרבע סיר מים, עד חצי גובה כיסוי של הממולאים, להוסיף תבלינים, ורסק עגבניות ולהמשיך לבשל על להבה גבוהה עד שהרוטב מגיע לרתיחה. אחר כך יש להנמיך את האש לאש נמוכה עד בינונית.
לסדר את הירקות הממולאים בסיר, צמודים אחד לשני, ולבשל כ-120 דקות. מומלץ לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף עוד מים.
למי שאוהב, אפשר אחרי שעתיים של בישול, לסדר את הממולאים בתבנית פיירקס ולכסות ברדיד אלומיניום ולשים בתנור על חום בינוני נמוך לכ-120 דקות נוספות. יוצא מעולה, כמו חמין.
*ניתן להמיר את הראס אל חנות בבהרט באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0