המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקים את הבצל, מניחים בקערה, חותכים חריץ לאורך הבצל עד לאמצע שלו, שופכים על הבצל מים רותחים עד לכיסוי מניחים ל-10 דקות.
שוטפים את הירקות היטב, מרוקנים את הפלפלים והגמבות מהגבעולים והגרעינים.
חותכים את "ראש" הקישוא ומרוקנים בעזרת כפית קטנה את חלקו הפנימי (אם הקישוא ארוך חותכים לחצי ואז מרוקנים מהתוכן).
מרוקנים את העגבניות ושומרים את התוכן בצלוחית (יתווסף לרוטב).
הכנת המילוי: לשים את כל חומרי המילוי בקערה, כולל מילוי העגבניות ומערבבים.
הרכבת הממולאים: מניחים בסיר 3 כפות שמן קנולה, ממלאים את הירקות בתערובת הבשר והאורז, עד ל-3/4 גובה הירק, מפרידים את הבצל לפרוסות, מניחים באמצע קצת מהמלית וסוגרים (כמו שבלול). מסדרים את כל הירקות בסיר.
בקערה מניחים את כל חומרי הרוטב ו-5 כוסות מים (רצוי רותחים). מפזרים על הממולאים, מרתיחים את התבשיל כ-10 דקות.
מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות, מדי פעם מוזגים עם כף מהרוטב בסיר על כל הממולאים.
לאחר הבישול יש לתת לתבשיל לנוח כ-10 דקות ולאחר מכן אפשר לאכול.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0