המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. משרים בקערה עם מים ומעט מלח.
מערבבים בקערה נוספת את הבשר, השום, הפטרוזיליה והבצל.
מוסיפים לקערה את התבלינים היבשים והביצים, מערבבים היטב לתערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.
מסננים את המים מפרוסות תפוחי האדמה, ומנגבים היטב. יוצרים כדור מ-2 כפות מהמלית, דוחסים בין 2 פרוסות תפוחי אדמה, מהדקים היטב ומעצבים לקציצה.
מכינים באותו האופן את כל הקציצות ומסדרים על מגש. שומרים בצד את תפוחי האדמה שנותרו.
מערבבים בקערה את הביצים, רסק העגבניות והמים, ומניחים את הקמח בקערה נוספת.
מחממים שמן במחבת רחבה, מגלגלים כל קציצה בקמח, טובלים בתערובת הביצים ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים לסיר את השום, העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים תוך כדי הוספת המים, מכסים ומביאים לרתיחה.
מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה שנותרו, ומביאים שוב לרתיחה.
מסדרים בסיר את הקציצות המטוגנות, מכסים ברוטב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, ומבשלים את הקציצות במשך כ-90 דקות עד צמצום והסמכת הרוטב. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0