שוברים בקערה את המצות לחתיכות קטנות, ומערבבים עם החלב. משהים כ-4 דק', או עד שהחלב נספג במצה. בקערה נפרדת, מערבבים יחד 4 ביצים עם המלח והפלפל, ומוסיפים לשברי המצות. מערבבים יחד היטב.
שלב 2
5 דקות
מחממים במחבת בינונית כף שמן, ומאדים את התרד עד שהוא מתחיל להוציא נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים. מוציאים מהמחבת ומוסיפים את התרד לבלילת המצות. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
*ניתן להשתמש גם בתרד קפוא, מופשר ומסונן. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 3
0 דקות
מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן, שופכים למחבת את הבלילה ומטגנים כדקה על אש גבוהה. מורידים לאש נמוכה. מכסים במכסה ומטגנים עוד 4-5 דק'. כאשר המצה בריי מתייצב, הופכים אותו בעדינות (אפשר להיעזר במכסה או בצלחת גדולה). מוסיפים כף שמן בצידי המחבת (למניעת ייבוש המחבת) ומעלים לאש גבוהה. מטגנים שתי דק' מהצד השני, עד שמזהיב מעט. מוציאים מהמחבת ומגישים חם.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
3
שוברים בקערה את המצות לחתיכות קטנות, ומערבבים עם החלב. משהים כ-4 דק', או עד שהחלב נספג במצה. בקערה נפרדת, מערבבים יחד 4 ביצים עם המלח והפלפל, ומוסיפים לשברי המצות. מערבבים יחד היטב.
שלב 2
מתוך
3
מחממים במחבת בינונית כף שמן, ומאדים את התרד עד שהוא מתחיל להוציא נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים. מוציאים מהמחבת ומוסיפים את התרד לבלילת המצות. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
*ניתן להשתמש גם בתרד קפוא, מופשר ומסונן. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 3
מתוך
3
מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן, שופכים למחבת את הבלילה ומטגנים כדקה על אש גבוהה. מורידים לאש נמוכה. מכסים במכסה ומטגנים עוד 4-5 דק'. כאשר המצה בריי מתייצב, הופכים אותו בעדינות (אפשר להיעזר במכסה או בצלחת גדולה). מוסיפים כף שמן בצידי המחבת (למניעת ייבוש המחבת) ומעלים לאש גבוהה. מטגנים שתי דק' מהצד השני, עד שמזהיב מעט. מוציאים מהמחבת ומגישים חם.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0