המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים פתיתים לפי ההוראות שעל האריזה ומתבלים בבהראט, מלח ופלפל. מאווררים ומצננים מעט.
משמנים היטב את קרקעית הסיר (או גוזרים עיגול נייר אפייה בקוטר הסיר ומניחים בתחתית). מסדרים פרוסות עגבנייה בשכבה אחת, שתכסה כל פני השטח.
מחממים שתי כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים פרגיות כ-3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מסדרים בסיר על העגבניות בשכבה אחת צפופה.
מחממים שתי כפות שמן באותה מחבת ומטגנים בצל כ-5 דקות עד לשקיפות.
מוסיפים בטטה ומטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות.
מוסיפים פטריות וברוקולי ומטגנים 3 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים שום מערבבים.
מסדרים את תערובת הירקות על הפרגיות בשכבה אחת. מסדרים את הפתיתים המבושלים על הירקות.
מערבבים אבקת מרק פטריות עם חצי כוס מים רותחים ויוצקים בעדינות לסיר. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות.
מכבים את הלהבה ומשהים ל-10 דקות בלי לפתוח את המכסה.
מסירים את המכסה ומצמידים לשולי הסיר צלחת שטוחה וגדולה יותר מקוטר הסיר. הופכים את הסיר ומרימים בזהירות, כך שהמקלובה תישאר שלמה. מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0