המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
פורסים את הסלרי לאורך וקוצצים לקוביות קטנות. חותכים את הארטישוק לשמיניות.
מאדים בשמן את הבצל, הגזר, הלבבות ארטישוק והסלרי במשך 3 דקות, עד שהבצל שקוף.
מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים לסיר את האפונה המסוננת ועשבי התיבול ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת אחידה ומצופה בשמן.
מוסיפים את ציר הירקות (אפשר גם מים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), ומפלפלים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 30 דקות.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד 90 דקות. אם נוצר קצף אז מוציאים את הקצף בעזרת כף
לפני ההגשה מערבבים את המרק בעזרת מצקת ומועכים קלות את המרכיבים כך שמתקבל מרק שאינו אחיד עם חתיכות, ניתן לטחון בבלנדר מוט.
ממליחים ומגישים בליווי קרוטונים.
גיוון: ניתן לטגן בראשית המתכון מעט קבנוס, נקניקיות או בשר מעושן. להוציאו מהסיר ולהחזירו לבישול קצר של 10 דקות בסוף הבישול.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0