מכינים את המרק: בסיר בינוני ממיסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב, מדי פעם בוחשים כדי שהבצל לא ייחרך. מוסיפים את הקמח והטימין ובוחשים עד שהוא ניספג בבצל, מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה.
שלב 2
45 דקות
מוסיפים את הציר, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 45 דקות, בוחשים מדי פעם.
שלב 3
60 דקות
מכינים את בצק הכיסוי: ממיסים את השמרים במים עם סוכר. בקערה מערבבים את הקמח עם מלח וטימין. מוסיפים את תערובת השמרים ושמן הזית. לשים עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים כ-60 דקות.
שלב 4
0 דקות
קורצים מהבצק כדורים ומרדדים כל כדור לפיתה דקה, שקוטרה קצת יותר גדול מקוטר קערית ההגשה.
שלב 5
0 דקות
סמוך להגשה: מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצקים את המרק לקעריות עד לשני שליש מגובה קערית ההגשה, מוסיפים שתי כפות גבינת
מוסיפים למרק אמנטל (או מוצרלה) ושתי כפיות גבינת פרמזן. מרטיבים את דפנות הקערה ומדביקים את הבצק על השוליים. מברישים את ה"פיתה" בשמן זית, בוזקים מלח גס, ומפזרים טימין לפי הטעם. מכניסים לתנור ואופים עד שהבצק אפוי.
שלב 1
מתוך
5
מכינים את המרק: בסיר בינוני ממיסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב, מדי פעם בוחשים כדי שהבצל לא ייחרך. מוסיפים את הקמח והטימין ובוחשים עד שהוא ניספג בבצל, מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה.
שלב 2
מתוך
5
מוסיפים את הציר, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 45 דקות, בוחשים מדי פעם.
שלב 3
מתוך
5
מכינים את בצק הכיסוי: ממיסים את השמרים במים עם סוכר. בקערה מערבבים את הקמח עם מלח וטימין. מוסיפים את תערובת השמרים ושמן הזית. לשים עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים כ-60 דקות.
שלב 4
מתוך
5
קורצים מהבצק כדורים ומרדדים כל כדור לפיתה דקה, שקוטרה קצת יותר גדול מקוטר קערית ההגשה.
שלב 5
מתוך
5
סמוך להגשה: מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצקים את המרק לקעריות עד לשני שליש מגובה קערית ההגשה, מוסיפים שתי כפות גבינת
מוסיפים למרק אמנטל (או מוצרלה) ושתי כפיות גבינת פרמזן. מרטיבים את דפנות הקערה ומדביקים את הבצק על השוליים. מברישים את ה"פיתה" בשמן זית, בוזקים מלח גס, ומפזרים טימין לפי הטעם. מכניסים לתנור ואופים עד שהבצק אפוי.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0