המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את המרק: בסיר בינוני ממיסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב, מדי פעם בוחשים כדי שהבצל לא ייחרך. מוסיפים את הקמח והטימין ובוחשים עד שהוא ניספג בבצל, מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה.
מוסיפים את הציר, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 45 דקות, בוחשים מדי פעם.
מכינים את בצק הכיסוי: ממיסים את השמרים במים עם סוכר. בקערה מערבבים את הקמח עם מלח וטימין. מוסיפים את תערובת השמרים ושמן הזית. לשים עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים כ-60 דקות.
קורצים מהבצק כדורים ומרדדים כל כדור לפיתה דקה, שקוטרה קצת יותר גדול מקוטר קערית ההגשה.
סמוך להגשה: מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצקים את המרק לקעריות עד לשני שליש מגובה קערית ההגשה, מוסיפים שתי כפות גבינת מוסיפים למרק אמנטל (או מוצרלה) ושתי כפיות גבינת פרמזן. מרטיבים את דפנות הקערה ומדביקים את הבצק על השוליים. מברישים את ה"פיתה" בשמן זית, בוזקים מלח גס, ומפזרים טימין לפי הטעם. מכניסים לתנור ואופים עד שהבצק אפוי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0