המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים שמן זית וחמאה בסיר, ומאדים בצל, כרישה וטימין על להבה קטנה עם כיסוי כ-25 דקות עד ריכוך.
מסירים את הכיסוי, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד להזהבה.
יוצקים יין לבן ומאדים לגמרי. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות לספיגת טעמים.
מוסיפים לסיר, פורט ומבשלים 5 דקות. מפזרים גבינה קשה ופטרוזיליה (לא חובה).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מזלפים שמן זית על לחם, קולים בתנור חם עד הזהבה ומורחים בשום טרי.
מפזרים מעט גבינה ומחזירים לתנור להתכה.
מגישים לצד המרק. *ניתן להמיר את התימין במרווה, את המים בציר עוף או בקר ואת הפורט בשרי יבש. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0