המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים שמן בסיר גדול, ומשחימים בו את הבשר מכל הצדדים. מוציאים לקערה.
מזהיבים את הבצל בשמן שנשאר בסיר.
מקלפים את שורש הסלרי וקוצצים דק. מוסיפים לבצל.
שוטפים היטב את גבעולי הסלרי ואת העלים, קוצצים דק ומוסיפים לסיר.
מוסיפים שום, גזר, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וחוויאג', מערבבים ומבשלים יחד על אש בינונית 4 דקות.
מחזירים לסיר את הבשר (כולל הנוזלים שהוא הפריש בינתיים), מערבבים ומבשלים יחד עוד 5 דקות.
יוצקים לסיר מים רותחים שיגיעו לגובה של כעשרה ס"מ מעל המוצקים (זה די הרבה מים, אבל המרק מיועד לבישול ארוך, כך שחלק מהם יתאדו). מביאים לרתיחה.
מוסיפים את תפוחי האדמה, טועמים, ממליחים, מחזירים לרתיחה ומכסים.
מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין 180 דקות.
מקץ שלוש שעות בישול המרק מוכן, אבל הוא טעים יותר ביום שלמחרת. בתיאבון! ניתן להמיר את הבשר בקילו בשר בקר שריר חתוך לקוביות גדולות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0