המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים את כנפי העוף לסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה.
מורידים את הסיר מהכיריים, מסננים ושוטפים את הכנפיים. שוטפים גם את הסיר ומכניסים אליו מחדש את הכנפיים, ומכסים במים קרים. מביאים לסף רתיחה, ומנמיכים את הלהבה לבינונית עד לקבלת בעבוע עדין.
מקפים את הקצף שהצטבר בסיר. מבשלים את המרק במשך כ-40 דקות, עד שהוא מפסיק להקציף ומגיע לצלילות מקסימלית.
מוסיפים לסיר את הירקות (פרט לגבעולי הסלרי, שמיר ופטרוזיליה). מתבלים במלח ופלפל. מבשלים במשך כשעה וחצי על להבה נמוכה.
מוסיפים לסיר את גבעולי הסלרי ועלי הפטרוזיליה והשמיר, ומבשלים במשך כ-30 דקות נוספות. מסננים את המרק, ומפרידים את הנוזלים מהכנפיים והירקות.
מעבירים את קמח המצה לקערה. טורפים את הביצים ואת 4 כפות השמן עם המלח והפלפל השחור ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת אגוז המוסקט ומערבבים היטב.
מוסיפים תוך ערבוב את המים הרותחים לקערה, ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מכסים את הקערה ומניחים לתערובת לנוח במשך כשעה.
בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות בצק שטוחות ובגודל בינוני.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את קציצות הבצק בכל צד, עד קבלת גוון זהוב.
מוציאים מהמחבת את הקציצות ומוסיפים אותם למרק העוף. מבשלים יחד במשך כ-30 דקות.
מגישים מרק וכרמזלך בצלחות עמוקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0