המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את גבעולי הסלרי ומערבבים היטב. מוסיפים שום ומערבבים כמה שניות.
מוסיפים פטריות ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות. ברגע שכל הנוזלים ניגרים מהפטריות מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לערבב עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים תפוחי אדמה ושורש סלרי וממשיכים בטיגון עוד שלוש דקות. מוסיפים ערמונים ומערבבים.
מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב.
מוסיפים ציר ירקות רק עד לכיסוי חומרי הגלם בסיר. חשוב לא "להטביע" את הירקות בציר כדי שהמרק יצא סמיך ועשיר.
מוסיפים את עשבי התיבול (טימין ואורגנו).
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה (עד לריכוך תפוחי האדמה).
מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת המרקם שאוהבים.
טועמים ומתקנים תיבול לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0