מכינים את המרק: חותכים את הגזר והסלרי לחתיכות גדולות, ואת תפוח האדמה לקוביות.
שלב 2
0 דקות
שמים את המים בסיר מרק גדול על להבה גבוהה ומוסיפים את כל שאר חומרי המרק. בוחשים היטב, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה.
שלב 3
0 דקות
מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי מלית הבשר.
שלב 4
0 דקות
שמים בצלחת רחבה עם שוליים את הסולת והמלח, ומתחילים לצקת את המים בזהירות, אגב ערבוב, עד שהמים נספגים בסולת ונוצר בצק נוח ללישה.
שלב 5
0 דקות
מרטיבים את הידיים, לוקחים כמות של כף מהבצק, ושוטחים אותו על כף היד. לוקחים כפית מהמלית ושמים במרכז הבצק. סוגרים את הבצק היטב כך שנוצר כדור בצק אטום מכל צדדיו.
שלב 6
0 דקות
מחליקים את הכדור לתוך המרק הרותח (2 כוסות סולת ייתנו כ-20 כדורים). מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה שעה נוספת.
שלב 7
0 דקות
מוסיפים את מיץ הלימון, ומלח ופלפל לפי הצורך. מגישים חם.
שלב 1
מתוך
7
מכינים את המרק: חותכים את הגזר והסלרי לחתיכות גדולות, ואת תפוח האדמה לקוביות.
שלב 2
מתוך
7
שמים את המים בסיר מרק גדול על להבה גבוהה ומוסיפים את כל שאר חומרי המרק. בוחשים היטב, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה.
שלב 3
מתוך
7
מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי מלית הבשר.
שלב 4
מתוך
7
שמים בצלחת רחבה עם שוליים את הסולת והמלח, ומתחילים לצקת את המים בזהירות, אגב ערבוב, עד שהמים נספגים בסולת ונוצר בצק נוח ללישה.
שלב 5
מתוך
7
מרטיבים את הידיים, לוקחים כמות של כף מהבצק, ושוטחים אותו על כף היד. לוקחים כפית מהמלית ושמים במרכז הבצק. סוגרים את הבצק היטב כך שנוצר כדור בצק אטום מכל צדדיו.
שלב 6
מתוך
7
מחליקים את הכדור לתוך המרק הרותח (2 כוסות סולת ייתנו כ-20 כדורים). מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה שעה נוספת.
שלב 7
מתוך
7
מוסיפים את מיץ הלימון, ומלח ופלפל לפי הצורך. מגישים חם.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0