המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את השעועית בהרבה מים למשך לילה.
למחרת, מסננים את השעועית, שוטפים במים נקיים ומסננים שוב. (אפשר להשתמש בשעועית אדומה משומרת, ואז לוותר על שלב זה).
מטגנים בצל בסיר גדול עד שהוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים את כנפי העוף (ניתן להמיר את כנפי העוף בשוקי עוף, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), את הגזר ואת הסלרי ומטגנים תוך ערבוב עד שהירקות מתחילים להזהיב.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר את השעועית המסוננת, את המרק ואת הרוזמרין ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים וחצי, או עד שהשעועית מתרככת. (אם משתמשים בשעועית משומרת, מספיקה שעה אחת של בישול. מוסיפים את השעועית לסיר אחרי חצי שעת בישול המרק, כדי שלא תתרכך יתר על המידה). מערבבים מדי פעם.
מוציאים את ענף הרוזמרין ואת כנפי העוף מהמרק, קוצצים את בשר העוף לחתיכות קטנות ומחזירים לסיר. זורקים את העור ואת העצמות. טועמים את המרק ומתבלים במלח ובפלפל.
מגביהים את הלהבה. מוסיפים את הפסטה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית כרבע שעה, או עד שהפסטה מתרככת לדרגת אל-דנטה (משך הבישול תלוי בסוג הפסטה).
מגישים מיד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0