המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים סיר גדול עם הרבה מים וכף מלח. מביאים לרתיחה. מכניסים את האטריות למים הרותחים ומבשלים חצי בישול, עד שהאטריות רכות בצדדים אך באמצע עדיין קשות, בערך 3-4 דקות.
מסננים את האטריות מהמים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.
לוקחים כ-2 כפותמרבע כוס השמן, שמים בסיר ומחממים על אש גבוהה. שמים את הפרגיות בסיר בשכבה אחת, מפרידים את החתיכות אחת מהשנייה ומטגנים בלי לערבב, עד שהפרגיות משחימות מצד אחד. מערבבים וממשיכים לטגן עד שהן משחימות מכל הצדדים. מוציאים את הפרגיות לצלחת.
מוסיפים את הבצלים לאותו הסיר שטיגנו בו את הפרגיות, מוסיפים את שאר השמן ומעט מלח, מנמיכים את האש לאש בינונית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך אבל עדיין לא מזהיב (הוא ימשיך להזהיב ביחד עם טיגון הפטריות), כ-5-8 דקות.
מוסיפים את הפטריות, מגבירים לאש בינונית-גבוהה ומטגנים עד שהפטריות מתכווצות ומשחימות, כ-8 דקות.
מפנים מעט מקום בסיר, מוסיפים את השום, מטגנים כמה שניות ומערבבים עם הפטריות והבצל עוד כמה שניות.
מוסיפים את התבלינים- כורכום, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים כמה שניות.
מוסיפים את הסילאן והטריאקי ומערבבים. מוסיפים את הפרגיות, מערבבים ומוסיפים מים רותחים שיגיעו עד כמעט גובה הפרגיות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים במכסה ומבשלים כ-30-40 דקות, עד שהרוטב מגיע בערך לחצי מגובה הפרגיות.
מסירים מכסה, מגבירים לאש גבוהה, מוסיפים את האטריות המבושלות, מערבבים בעדינות ומבשלים כ-4 דקות עד שהאטריות סופחות את רוב נוזלי הרוטב אבל עדיין יש קצת רוטב. אם חסר נוזלים, מוסיפים עוד קצת מים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0