המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הניוקי: מפזרים בתבנית מלח גס, מניחים עליו את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, במשך 90 דקות. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים היטב עד קבלת מחית.
מוסיפים למחית את יתר חומרי הניוקי ומערבבים עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח. מגלגלים את הבצק על משטח מקומח ל"נקניקים" בעובי אצבע ופורסים אותם לחתיכות באורך 2 ס"מ.
מבשלים את הניוקי בסיר עם הרבה מים ומלח במשך 3 דקות.
הכנת הרוטב: טוחנים במעבד מזון את גבינת הגורגונזולה והשמנת המתוקה עד קבלת מחית אחידה וחלקה. מתבלים במעט מלח ובפלפל.
צורבים קלות את הניוקי במחבת עם מעט חמאה עד שהוא מזהיב. יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים במשך דקה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0