המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את הניוקי על פי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים בשתי כפות שמן זית.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200-180 מעלות) ומשמנים תבנית אפייה.
בסיר רחב ממיסים את החמאה והשמן על אש בינונית ומטגנים את בצלי השאלוט עד שהם רכים, כ-7 דקות.
מוסיפים את הפטריות והעגבניות, ומטגנים תוך כדי ערבוב, על אש מעט יותר גבוהה, כ-5 דקות.
יוצקים את הברנדי/ השרי, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכדי מחצית.
מוסיפים את עשבי התיבול ומסירים מן האש.
בקערה טורפים את השמנת עם שני שליש מהגבינה.
מערבבים את הניוקי עם הפטריות והשמנת, מתבלים ומעבירים לתבנית אפייה.
בוזקים מעל את שארית הגבינה.
אופים במרכז תנור אפייה מחומם כ-25 דקות, עד שהמאפה מבעבע ומזהיב.
מפזרים מעל מעט עשבי תיבול קצוצים, ומגישים מיד, כשהכל חם. ניתן להמיר את הברנדי בליקר שרי ואת גבינת הפרמזן בגבינת קשקבל. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0